niedziela, 6 września 2015

ciasto z rabarbarem i jagodami i kruszonką

Miało być tylko z rabarbarem, ale po przeglądzie grządek okazało się, że jest go za mało i dodałam jagody...

Składniki :

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

2,5 szklanki mąki

4 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

cukier wanilinowy

60 dkg rabarbaru u mnie wymieszany z jagodami

kruszonka :

1/3 kostki margaryny

2/3 szklanki maki

1/3 szklanki cukru

Wykonanie :

z podanych składników ugnieść  kruszonkę,

margarynę rozpuścić i wystudzić, jajka utrzeć z cukrami, dodawać mąkę, proszek i powoli wlewać roztopioną margarynę, blachę wyłożyć papierem wylać ciasto na wierzch owoce, rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki,  na owocach, ułożyć placki kruszonki, piec w 180 º około 55 minut.




smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz