Składniki :
500 gr makaronu kokardki
500 gr mięsa mielonego
2 cebuule
4 ząbki czosnku
500 ml passaty
masło ok 30 dkg, mąka ok 30 dkg , mleko, sól, pieprz na sos beszamelowy
ser żółty starty
Wykonanie :
makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu,
cebulę i czosnek posiekać poddusić na patelni, dodać mięso mielone, trochę doprawić , usmażyć , dodać passatę i udusić,
z osobnym garnku rozpuścić masło, dodać mąkę, wymieszać powoli dolewać mleka ciągle mieszając aż powstanie gładki sos beszamelowy , doprawić,
w naczyniu żaroodpornym układać warstwami makaron, mięso, beszamel, makaron, mięso beszamel, na górę posypać startym żółtym serem
piec 10-15 minut w 200 ºC
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz