niedziela, 10 kwietnia 2016

kotleciki z pieczarkami

To kolejna potrawa, która przyszła do głowy tak, żeby nic sie nie zmarnowało... bo zostało mi mięso z rosołu i nie miałam co z nim zrobić a więc kotleciki ....

Składniki :

ugotowana, wyciągnięta z rosołu pierś z kurczaka

pieczarki
cebula

bułka namoczona w mleku

jajko

sól, pieprz, bułka tarta, olej

Wykonanie :

pierś trzeba zmielić, 
pieczarki usmażyć z cebulką i bardzo drobno posiekać, ja zrobiłam to blenderem,

wymieszać mięso, pieczarki , odsączoną bułkę i jajko, doprawić, zrobić kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju, po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku




smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz