Składniki :
mięso plastry ( łopatka lub szynka )
kilka pieczarek
Wykonanie :
mięso nacieramy przyprawami , wg upodobań u mnie sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, na patelni roztapiany trochę smalcu (może być margaryna lub olej ) układamy plastry mięsa, przypiekamy z obydwóch stron, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości, na osobnej patelni podsmażamy pieczarki, dodajemy do mięsa, sos zagęszczamy wodą z mąką, w razie potrzeby doprawiamy,
mięso podałam z ziemniakami ,
do tego mizeria : ogórki zetrzeć na plasterki
na szatkownicy, cebulę posiekać, dodać śmietanę i doprawić : sól,
pieprz, cukier ewentualnie kilka kropel octu jak śmietana jest za
słodka.
kalafior gotujemy około 15 minut w
słonej wodzie, na patelni rozpuszczamy margarynę, posypujemy lekko
bułką tartą i na tym na chwilę układamy różyczki kalafiora,
podsmażamy....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz