poniedziałek, 9 grudnia 2013

ziemniaki, sos pieczarkowy, mięso z rękawa, pomidorki w śmietanie

Niedzielny obiad... ziemniaki, mięsko z rękawa, sos pieczarkowy,  sałatka z pomidorów i kalafior...

Mięso :  (karczek, łopatka, szynka jakie kto woli) nacieramy przyprawami  (u mnie sól,  pieprz,  czosnek, papryka słodka, jarzynka) i pieczemy 1-1,5 w worku do zapiekania, 

Sos pieczarkowy : pieczarki czyścimy, kroimy i podsmażamy, później dodajemy wody, dusimy, doprawiamy i zagęszczamy śmietana i mąką,

Sałatka :  pomidory kroimy, solimy, pieprzymy i zalewamy śmietaną, jeszcze doprawiamy kilkoma kroplami octu dla zakwaszenia śmietanki,

Kalafior : gotujemy około 15 minut w słonej wodzie, na patelni rozpuszczamy margarynę, posypujemy  lekko bułką tartą i na tym na chwilę układamy różyczki kalafiora, podsmażamy....

DSCN23

smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz