Niedzielny obiad... ziemniaki, mięsko z rękawa, sos pieczarkowy, sałatka z pomidorów i kalafior...
Mięso : (karczek, łopatka, szynka jakie kto woli) nacieramy przyprawami (u mnie sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, jarzynka) i pieczemy 1-1,5 w worku do zapiekania,
Sos pieczarkowy : pieczarki czyścimy, kroimy i podsmażamy, później dodajemy wody, dusimy, doprawiamy i zagęszczamy śmietana i mąką,
Sałatka : pomidory kroimy, solimy, pieprzymy i zalewamy śmietaną, jeszcze doprawiamy kilkoma kroplami octu dla zakwaszenia śmietanki,
Kalafior : gotujemy około 15 minut w słonej wodzie, na patelni rozpuszczamy margarynę, posypujemy lekko bułką tartą i na tym na chwilę układamy różyczki kalafiora, podsmażamy....
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz