środa, 19 lutego 2014

kurczak w cieście francuskim

Przepis pochodzi z gazety "Chwila Dla Ciebie"

Składniki :

opakowanie ciasta francuskiego XL (wtedy wyjdzie 6 porcji, z mniejszego 4)

pierś z kurczaka

pieczarki

ser żółty

jajko

sól, pieprz, jarzynka

Wykonanie :

Pieczarki udusić  z odrobiną jarzynki,  filet z piersi kurczaka pociąć w paski, przyprawić solą i pieprzem,

ciasto francuskie podzielić wzdłuż na 6 (z mniejszego ciasta 4) części, naciąć boki...


na każdy kawałek nałożyć paski piersi z kurczaka, pieczarki i ser żółty

 


 



zawijamy tworząc warkocz... roztrzepujemy jajko i smarujemy wierzch ...




pieczemy 35 minut w 210 stopniach (z termoobiegiem 25 minut).






podajemy z surówką.... smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz