niedziela, 1 czerwca 2014

sałatka z rzodkiewką

Przepis z dodatku do gazety „Świat Kobiety”

Składniki :

3-4 ziemniaki

pęczek rzodkiewek

1 duży ogórek zielony

10 dkg rukoli (ja dałam mix sałat)\

pęczek koperku

2 ząbki czosnku

5 łyżek oleju

sól, pieprz

Wykonanie :

ziemniaki ugotować w mundurkach, później wystudzić, obrać i pokroić w plastry, umyte rzodkiewki pokroić w plastry,  ogórek obrać pokroić w plasterki, sałatę rozdrobnić,  wrzucić wszystko do miski. koperek posiekać, czosnek rozgnieść lub drobno posiekać, zmieszać koperek i czosnek  z dwoma łyżkami wody i przygotowanym olejem,  sos doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę wymieszać i chwilę odstawić do „przegryzienia”




smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz