Składniki :
cienkie parówki (6)
cebula
30 dkg pieczarek
20 dkg żółtego sera
łyżka masła, sól, pieprz, papryka ostra w proszku
Wykonanie :
parówki obrać z osłonek naciąć, na chwile włożyć do nagrzanego piekarnika to wtedy nacięcia fajnie się rozejdą, pieczarki umyć, pokroić, cebulę obrać, posiekać, na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki usmażyć razem, przyprawić, usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach, posypać startym, żółtym serem, zapiekać w 180 ° do czasu aż ser się rozpuści...
smacznego!
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy artykuł, pozdrawiam serdecznie !
OdpowiedzUsuńdziekuję!
OdpowiedzUsuńdziękuję, polecam!
OdpowiedzUsuń