Składniki :
Ciasto :
5 jajek
1 szklanka cukru
cukier wanilinowy
1,5 szklanki mąki
budyń czekoladowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem :
2 banany
puszka brzoskwiń
350 ml mleka
budyń waniliowy
20 dkg miękkiego masła
Wykonanie :
wszystkie składniki ciasta mieszamy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach, jak ciasto stygnie robimy krem,
budyń gotujemy na mleku i studzimy, ucieramy z masłem, brzoskwinie odsączamy, ale zostawiamy sok, banany obieramy, owoce kroimy w kostkę, dodajemy owoce do kremu...
ciasto przekrawamy na pół, spód nasączamy sokiem z brzoskwiń, smarujemy kremem i przykrywamy drugim ciastem, ozdabiamy według uznania... u mnie gotowa polewa czekoladowa i cukiereczki...
polecam...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz