środa, 5 marca 2014

pieczarkowa z makaronem

Składniki :

ćwiartka z kurczaka

warzywa : marchewka, pietruszka korzeń i natka, kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę,

pieczarki 

śmietana

przyprawy

drobny makaron

Wykonanie :

do garnka wrzucić kurczaka, marchewkę , pietruszkę, ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować  około 20 minut,  dodać  podsmażone pieczarki , wszystko razem gotować jeszcze około 1/2 godziny, dodać makaron gotować jeszcze 10 minut,  w tym czasie wyjąć mięso oddzielić od kości , wrzucić do zupy, marchewkę wyjąć pognieść widelcem wrzucić do garnka,  na końcu zupę doprawić, solą, pieprzem, magi i dodać 2-3 łyżki  śmietany…. zagotowujemy...


smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz