środa, 7 maja 2014

zupa rybno czosnkowa

Pomysł na zupę pochodzi z książki "Z kuchennej półeczki - zupy"

Składniki :

2 łyżki oliwy

1 duża cebula drobno posiekana

3-4 ząbki czosnku

1 por pokrojony w cienkie plasterki

125 ml białego wytrawnego wina

4 łyżki ryżu

450 gr filetów z białej ryby

50 ml śmietany

przyprawy : sól, pieprz,

posiekana natka pietruszki

Wykonanie :

W garnku gotować około 15 minut rybę, posolić, część ryby wyjąć i rozdrobnić widelcem.

W innym garnku   na oliwie podsmażyć cebule, czosnek, por, i ryż,  dolać wino i dusić od czasu do czasu mieszając, po około 10 minutach dolać wywar z rybą, gotować 10 minut, całość zmiksować, doprawić przyprawami i śmietaną, dodać wyciągniętą z wywaru wcześniej rybę i posiekaną natkę pietruszki.




smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz