Składniki :
2 łyżki oliwy
1 duża cebula drobno posiekana
3-4 ząbki czosnku
1 por pokrojony w cienkie plasterki
125 ml białego wytrawnego wina
4 łyżki ryżu
450 gr filetów z białej ryby
50 ml śmietany
przyprawy : sól, pieprz,
posiekana natka pietruszki
Wykonanie :
W garnku gotować około 15 minut rybę, posolić, część ryby wyjąć i rozdrobnić widelcem.
W innym garnku na oliwie podsmażyć cebule, czosnek, por, i ryż, dolać wino i dusić od czasu do czasu mieszając, po około 10 minutach dolać wywar z rybą, gotować 10 minut, całość zmiksować, doprawić przyprawami i śmietaną, dodać wyciągniętą z wywaru wcześniej rybę i posiekaną natkę pietruszki.
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz