Przepis z dodatku do gazety "Kobieta i Życie"
Składniki :
80 dkg mięsa mielonego mieszanego
po 1 papryce czerwonej, żółtej, zielonej
2 łyżki bułki tartej
średni por
przecier pomidorowy
cebula
jajko, łyżka mąki, słodka papryka, olej, pieprz, sól
Wykonanie :
posiekać, zeszklić cebulę, z mięsa, jajka, 2 łyżek bułki tartej i cebuli , wyrobić masę, doprawić,
papryki pokroić w kosteczkę, zieloną odłożyć, por pokroić w talarki
podsmażyć czerwoną, żółta paprykę i por, oddzielnie podsmażyć zieloną paprykę,
z masy mięsnej tworzyć kotlety do środka chowając zieloną paprykę, obtaczać w mące i odsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla, zalać odrobiną wody, dodać trochę przecieru, doprawić, dusić około 15 minut, na 5 minut przed końcem dodać przysmażone warzywa i jeszcze razem podusić...
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz