piątek, 19 września 2014

mielone w papryce

Przepis z dodatku do gazety "Kobieta i Życie"

Składniki :

80 dkg mięsa mielonego mieszanego

po 1 papryce czerwonej, żółtej, zielonej

2 łyżki bułki tartej

średni por

przecier pomidorowy

cebula

jajko,  łyżka mąki,  słodka papryka, olej, pieprz, sól

Wykonanie :

posiekać, zeszklić cebulę, z mięsa, jajka, 2 łyżek bułki tartej i cebuli , wyrobić masę, doprawić, 

papryki pokroić w kosteczkę, zieloną odłożyć, por pokroić w talarki

podsmażyć czerwoną, żółta paprykę i por, oddzielnie podsmażyć zieloną paprykę,

z masy mięsnej tworzyć kotlety do środka chowając zieloną paprykę, obtaczać w mące i odsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla, zalać odrobiną wody, dodać trochę przecieru, doprawić, dusić około 15 minut, na 5 minut przed końcem dodać przysmażone warzywa i jeszcze razem podusić...

DSCN5361

smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz