poniedziałek, 27 lutego 2017

pulpety z makaronem w sosie porowo pieczarkowym

Składniki :

50 dkg mięsa mielonego

1 jajko

1 cebula

ok 2-3 łyżki bułki tartej

1 łyżeczka musztardy

0,5 łyżeczki  słodkiej papryki

300 gr makaronu rurki

1 por

30 dkg pieczarek

1 mała śmietana 30%

sól, pieprz i olej do smażenia

Wykonanie :

posiekaną cebulkę, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić do smaku – wyrobić małe pulpety i upiec na patelni,  zdjąć z patelni klopsiki, podsmażyć posiekany por, i pieczarki, po chwili dodać usmażone pulpety, chwilę podsmażyć i dolać śmietanę, całość razem poddusić, dodać ugotowany al dente  makaron, jeszcze chwilę razem poddusić.

smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz