wtorek, 14 stycznia 2014

kapuśniak

Zupy to ulubione dania mojego synka, więc dzisiaj kolejna..

Składniki :

mięso u mnie tym razem  golonka

warzywa : marchewka, pietruszka korzeń i natka, kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę,

kapusta kiszona

przyprawy

kawałek boczku wędzonego, kiełbaski  i cebula

Wykonanie :

gotujemy wywar z mięsa,  około pół godziny, po tym czasie  dodajemy warzywa , wszystko razem gotujemy około 20 minut,  potem dodajemy  kapustę i wszystko razem gotujemy jeszcze około 20 minut ,  na osobnej patelni przesmażamy boczek i kiełbaskę pokrojony w kostkę i posiekaną cebulkę... dodajemy to do zupy i razem gotujemy jeszcze 10 minut   na końcu zupę doprawiamy, solą, pieprzem, magi….


smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz