niedziela, 12 stycznia 2014

"błoto"

W sumie to nie wiem jak nazwać to danie, czy to sałatka na ciepło, czy po prostu przekąska, w każdym bądź razie kiedyś szwagier zobaczył to danie i zapytał "co za błoto zrobiłaś", ale zasmakowało a nazwa została już u nas:))))

Składniki :

makaron kokardki

pierś z kurczaka podwójna

2 słoiki sosu śmietanowo-grzybowego knorr


Wykonanie :

pierś tniemy w kosteczkę i podsmażamy z przyprawami (sól, pieprz ), makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,  później w garnku podgrzewamy sos i dodajemy podsmażoną pierś i ugotowany makaron, wszystko razem dokładnie mieszamy...



jadłam coś takiego u znajomych i pomysł podpatrzyłam, do ich wersji dodany był jeszcze groszek,

polecam, szybkie, proste i dobre!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz