niedziela, 19 stycznia 2014

sernik z łatkami

Składniki :

Ciasto:

100 gr margaryny

1jajko

1/4 szklanki cukru pudru

1 szklanka mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżeczki kakao

Masa serowa :

40 dkg białego sera

3 jajka

2/5 kostki margaryny

100 gr cukru pudru

1 budyń waniliowy

DSCN246811

Wykonanie :
Z  mąki, kakao, cukru pudru, margaryny, jajka i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, większą na spód i małą na zrobienie łatek, wykładamy większą część na małą blaszkę ok 18x20 cm.  Robimy masę : ucieramy jajka z cukrem pudrem, dodajemy biały ser i roztopioną margarynę a na końcu budyń (proszek). masę serową wylewamy na ciasto i z mniejszej części ciasta robimy na górze łatki. Pieczemy w  180 C przez ok. 60-70 min.

DSCN246911


smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz