środa, 16 kwietnia 2014

gulaszowa z fasolą

Kolejna odsłona gulaszowej...

Składniki :

mięso wieprzowe mielone

warzywa marchewka, pietruszka, kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę

cebula

papryka czerwona

3 ząbki czosnku

puszka czerwonej fasoli

przyprawy : sól, pieprz, papryka słodka i ostra, jarzynka

Wykonanie :

Mięso przysmażyć dodając posiekaną cebulę i posiekane ząbki czosnku, około 20 minut,dodać pokrojoną paprykę i chwilę jeszcze poddusić, jakieś 5 minut,  dodać przyprawy,  tak  żeby wyszło dość ostre , podlać wodą i dodać pokrojone warzywa, gotować około 30 minut a 5 minut przed końcem dodać czerwoną fasolę z puszki ,  zagęścić trochę wodą z mąką, jak będzie potrzeba jeszcze trochę doprawić.




smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz