Taki pomysł na niedzielny, (ale nie tylko), obiad..
Składniki :
schab
pieczarki ok 1 kg, część do nadzienia a część na sos
cebula
przyprawy: sól, pieprz,
Wykonanie :
Pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy z posiekaną cebulą i odrobiną przypraw.
Schab kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy, na każdym plastrze układamy, przesmażone pieczarki…. zawijamy… roladki układamy na tłuszczu i podsmażamy, później podlewamy wodą, ale nie dużo, tylko tyle, żeby się nie przypalało i dusimy około 10 minut… wyjmujemy roladki, na tej samej patelni robimy sos....
Składniki :
wcześniej przesmażone pieczarki
śmietana,
przyprawy sól, pieprz, mąka do zagęszczenia sosu.
Wykonanie :
po wyjęciu roladek wsypać pozostałe po nadziewaniu pieczarki, podlać wodą, dusić około 10 minut, doprawić i dodać śmietanę, sos zagęścić mąką, a na końcu wkładamy roladki i jeszcze razem dusimy kolejne 10 minut.
smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz