poniedziałek, 28 kwietnia 2014

rolady ze schabu z sosie pieczarkowym

Taki pomysł na niedzielny, (ale nie tylko), obiad..

Składniki :

schab 

pieczarki ok 1 kg, część do nadzienia a część na sos

cebula

przyprawy: sól, pieprz,

Wykonanie :

Pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy z posiekaną cebulą i odrobiną przypraw.

Schab kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy, na każdym plastrze układamy,  przesmażone pieczarki…. zawijamy…  roladki układamy na tłuszczu i podsmażamy, później podlewamy wodą, ale nie dużo, tylko tyle, żeby się nie przypalało i dusimy około 10 minut… wyjmujemy roladki,  na tej samej patelni robimy sos....

Składniki :

wcześniej przesmażone pieczarki

śmietana,

przyprawy sól, pieprz, mąka do zagęszczenia sosu.

Wykonanie :

po wyjęciu roladek wsypać pozostałe po nadziewaniu pieczarki, podlać wodą, dusić około 10 minut,  doprawić i dodać śmietanę, sos zagęścić mąką,  a na końcu wkładamy roladki i jeszcze razem dusimy kolejne 10 minut.

DSCN2534

smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz