Składniki :
mięso wołowe, plastry
ogórki kiszone,
boczek wędzony plastry, tyle plastrów ile mięsa
cebula
sól, pieprz, ostra musztarda
tłuszcz do przysmażenia u mnie smalec lub margaryna
dodatkowo biała nitką margaryna na dno brytfanny,
Wykonanie :
Mięso rozbić na cienkie kotlety, cebulę posiekać w piórka, ogórki podzielić na ćwiartki wzdłuż, każdy plaster mięsa posmarować musztardą, posolić i popieprzyć, na każdym kotlecie ułożyć po plasterku boczku, trochę cebuli i po kawałku lub dwa ogórka
zawinąć rolady i owijamy nitką, żeby w trakcie pieczenia się nie rozpadły
rozgrzać tłuszcz i do tego włożyć przygotowane rolady i podsmażyć z dwóch stron, jak już troszeczkę się zaczną przypalać delikatnie podlać wodą, pieczemy do miękkości, podlewając co jakiś czas wodą
po upieczeniu ściągamy nitki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz