Składniki :
2 kostki rosołu drobiowego winiary
1 szklanka kaszy jęczmiennej
20 dkg boczku wędzonego
1 posiekana cebula
10 dkg białego sera
4 łyżki śmietanki 30%
10 dkg kiełbasy śląskiej
pieprz...
ja wędlin i sera oczywiście dawałam, tyle ile mi pasowało i nie odmierzałam
Wykonanie :
rosołki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, zagotować i wsypać kaszę gotować na małym ogniu , około pół godziny pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, boczek pokroić w paski, stopić, dodać cebulę i razem podsmażyć, kaszę połączyć z serem, śmietaną i boczkiem, doprawić pieprzem, przełożyć do naczynia, nasmarowanego tłuszczem, kiełbasę pokroić w paski i posypać kaszę, piec 20 minut w 180º.
polecam, bo wyszło naprawdę pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz