Składniki :
około 1,5 kg podgrzybków
1 łyżka soli
1 litr wody
1 cebula
Zalewa :
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżeczki cukru
1,5 łyżeczki soli
pieprz ziarna, ziele angielskie, liście laurowe, cebula
Wykonanie :
podgrzybki z cebulą podgotować około 20 minut, w tym czasie przygotować zalewę, którą gotuje się 15 minut, grzybki układamy w słoiczkach, dopełniamy zalewą i pasteryzujemy około 20 minut....
i gotowe...
na zimę jak znalazł.... smacznego!
Świetny wpis- przejżysty tekst i miłe dla oczu zdjęcia. Będę odwiedzać Cie częściej :) ja polecam Tobie jak i również Twoim czytelnikom domowe smakołyki takie jak: ćwikła czy owoce w słoikach
OdpowiedzUsuńrobię kompoty i trochę dżemów, ale dopiero od tego roku mam swój ogródek... mam nadzieję, że będzie tych przetworów z roku na rok coraz więcej... a Twoje przepisy można gdzieś oglądać bo nie podałaś stronki ? :)))
OdpowiedzUsuń